(Ελληνικά) Πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017

[:el]Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης CommonsLab, είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα σε όσους και όσες επιλέξετε να τα παρακολουθήσετε, να  περάσετε από το στάδιο της κατανάλωσης, σ’αυτό της δημιουργίας με την τεχνολογία.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εκμάθηση χειρισμού τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D printing) για να μπορέσετε να κατασκευάσετε τα δικά σας αντικείμενα, εργαλεία, εξαρτήματα καθώς και ότι άλλο μπορεί να δημιουργήσει η φαντασία σας. Με την χρήση μηχανήματος CNC router για χαράξεις και κοπές σε ξύλο, πλαστικό και άλλα υλικά. Με την εκμάθηση προγραμματισμού μικροελεγκτών Arduino που θα σας δώσει την δυνατότητα να κατανοήσετε τις μαγικές λειτουργίες των ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και να κατασκευάσετε τις δικές σας. Τέλος με την εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού processing θα σας δώσει την δυνατότητα να περάσετε το κατώφλι του δημιουργικού προγραμματισμού και του physical computing.

Όλοι οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορούν να κάνουν χρήση της προσφοράς μας, συνδρομής ενός μήνα για την χρήση του εργαστηρίου μας, προκειμένου να εξασκηθούν πρακτικά στο αντικείμενο εκπαίδευσης τους.

Τα μηχανήματα και το λογισμικό που χρησιμοποιούμε στο CommonsLab είναι ανοικτού κώδικα και υποστηρίζονται από εταιρείες και χρήστες της  αντίστοιχης παγκόσμιας κοινότητας. Αυτό θεωρούμε ότι είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, δεδομένου ότι υπάρχει πλήθος ελεύθερης πληροφορίας  και φιλικό περιβάλλον, για να αντιμετωπίσετε προβλήματα που τυχόν σας παρουσιαστούν.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις πέρα από τις βασικές γνώσεις χρήση υπολογιστή.

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο CommonsLab, Εθνικής Αντιστάσεως 73, Ηράκλειο Κρήτης.

Για πληροφορίες:
Τηλ: 2811 11 76 95
Email: info@commonslab.gr

Έναρξη μαθημάτων: 18 Ιανουαρίου 2017[:]